[ Επιστήμη & Τεχνολογία ]

“Η Yatri Motorcycles γεννήθηκε με όραμα την παροχή ηλεκτρονικής κινητικότητας χωρίς συμβιβασμούς”

Η Yatri Motorcycles, μια ηλεκτρική εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων, κυκλοφόρησε πρόσφατα δύο προϊόντα στην αγορά του Νεπάλ: τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες P-0 και P-1. Αυτή η έκδοση συναντήθηκε με πολωτικές κριτικές, το γατόψαρο επικροτεί τη μηχανική ανδρεία της εταιρείας, ενώ άλλοι επικρίνουν την εταιρεία για την ακριβή τιμολόγησή τους.

Καθίζουμε με τον Ashim Pandey, ιδρυτής της Yatri Motorcycles, διερευνά περαιτέρω αυτές τις απαντήσεις, λαμβάνοντας επίσης και κριτική ματιά σε αυτό που χρειάζεται να σχεδιάσει με επιτυχία, μηχανικός, και κατασκευάστε ηλεκτρικές μοτοσικλέτες στο Νεπάλ. Η Pandey βρίσκεται στο κέντρο της Yatri Motorcycles από την ίδρυσή της και έχει φορέσει διαφορετικά καπέλα από τον επικεφαλής μηχανικό, σχεδιαστής εξαρτημάτων, διαχειριστής γραφείου, ότι η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς ξεκίνησαν οι μοτοσικλέτες Yatri και πώς ήταν το ταξίδι;

Το 2016, και βρέθηκα σε ένα σταυροδρόμι στη ζωή μου. Το όνειρό μου ήταν πάντα ότι ο σχεδιασμός εξωτικά αυτοκίνητα σε μια ευρωπαϊκή εταιρεία αυτοκινήτων, και το όνειρο που και είχε εκπληρώσει με επιτυχία. Νέες περιπέτειες το έδειξαν και το διαφορετικό κάλεσμα, και πήγε μετά από αυτό το κατάστημα είναι ένα καταπληκτικό ταξίδι ευρώ με τον ξάδελφό μου, και τώρα επιχειρηματικός συνεργάτης, Batsal Pandey. Εξέφρασε ενδιαφέρον να συνεργαστεί, κάποια μέρα, που ήταν ο καταλύτης για την επιστροφή μου στο Νεπάλ και να ξεκινήσω το στούντιο σχεδιασμού μου στο σπίτι.

Το 2017, Η Yatri Motorcycles γεννήθηκε ως εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων με όραμα την παροχή ηλεκτρονικής κινητικότητας χωρίς συμβιβασμούς. Επηρεασμένος από την ατιμία της βιομηχανίας κατασκευής υλικού του Νεπάλ, ξεκινήσαμε το work he Project Zero (P-0) ως απόδειξη της έννοιας—το καλύτερο της μηχανικής μας ανδρείας. Το P-0 δεν ήταν μια εύκολη επιχείρηση, το χρειαζόμασταν για να χτίσουμε τα πάντα από το μηδέν που απαιτούσε μια υπερσύγχρονη έρευνα και μια ομάδα εξαιρετικά ταλαντούχων μηχανικών έτοιμων που ωθούν τα όρια στον τομέα. Το P-0 δεν υπήρξε ποτέ και προϊόν που οδηγεί την επιχείρησή μας όσον αφορά τα έσοδα, είναι οι μηχανικοί μας που κάνουν και δηλώνουν.

Έργο το (P-1) είναι η πρώτη μας προσπάθεια για ένα εμπορικό προϊόν. Η γνώση, η τεχνολογία και ο σχεδιασμός που έχουν σχεδιαστεί για το P-0 έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του P-1, αν και απέχουν πολύ από ένα ιδανικό προϊόν μαζικής αγοράς, πιστεύουμε ότι είναι και ένα καλό ξεκίνημα!

Πώς ήταν η έρευνα, ανάπτυξη, και διαδικασίες κατασκευής; Από ποια υλικά κατασκευάζονται τα ποδήλατα;

Τα μηχανικά μέρη και τα στηρίγματα που και τα δύο ποδήλατα είναι κατασκευασμένα από χαλύβδινους σωλήνες χρωματοειδούς κατασκευής αυτοκινήτων, πρίσματα αλουμινίου σειράς 6000 και 7000 και ίνες άνθρακα. Χρησιμοποιούμε μηχανές CNC και άλλο εξοπλισμό που επεξεργάζονται αυτές τις πρώτες ύλες και τις επεξεργάζονται σε τελικά μέρη.

Παρόλο που οι πρώτες ύλες είναι σκληροί δίσκοι που έρχονται τοπικά, έχουμε πάρει πολλές πτυχές των ποδηλάτων εσωτερικά από το έδαφος. Το πλαίσιο trellis και τα φέρινγκ ινών άνθρακα είναι όλα zona που σχεδιάζονται και που αναπτύσσονται στο εσωτερικό συμπεριλαμβανομένης της Μονάδας Ελέγχου Οχημάτων (V.), της ηλεκτρονικής και της ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής. Κατασκευάσαμε επίσης τις δικές μας μπαταρίες που οδηγούν τον απαιτητικό κινητήρα μας μαζί με το σύστημα διαχείρισης μπαταριών που το ελέγχει.

Υποστηρίζουμε τη μηχανική μας και τα ποδήλατα διαθέτουν οκταετή εγγύηση στη μονάδα κίνησης του P-0 και πενταετή εγγύηση στα P-1. παρέχουμε επίσης τυπική εγγύηση μοτοσικλέτας για τρία χρόνια και τα δύο ποδήλατα. Και τα δύο ποδήλατα υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές που εξασφαλίζουν διάρκεια ζωής και ασφάλεια. Χρησιμοποιούμε βιομηχανικά τυποποιημένες δοκιμές και κατευθυντήριες γραμμές πιστοποίησης ότι τα χαρακτηριστικά κόπωσης δοκιμής, στατικά και δυναμικά φορτία που δοκιμές οχημάτων πλήρους κλίμακας και συσχετίζουν αυτά τα δεδομένα με τα αποτελέσματα ανάλυσης πεπερασμένων στοιχείων (Fe). Αυτός ο κύκλος ανάπτυξης διασφαλίζει ότι τα οχήματά μας είναι οδικά όχι μόνο στο Νεπάλ αλλά σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής εκτόξευσης, και οι δύο μοτοσικλέτες Yatri επικρίθηκαν για την τιμολόγηση, τι θα λέγατε ότι δικαιολογεί την τιμή;

Και θα έλεγα ότι η έρευνα και η μηχανική δικαιολογούν την τιμή. Όπως ανέφερα προηγουμένως, έχουμε zona σχεδιαστεί και αναπτυχθεί πολλές τεχνολογίες από το μηδέν, ζεύγος που με όλα τα συστατικά πριμοδότηση που χρησιμοποιούνται και οδηγεί διαίρεση μέχρι το κόστος.

Η έρευνα δεν είναι ποτέ φθηνή, και για αυτό το έργο, αναλάβαμε το επίπονο έργο του σχεδιασμού πακέτων μπαταριών που εκτελούν ένα δικό τους Πρωτάθλημα. Ο σχεδιασμός πακέτων μπαταριών υψηλής απόδοσης που μπορούν να τροφοδοτήσουν κινητήρες στην πρώτη θέση που επιτυγχάνουν υψηλή ροπή και ταχύτητες δεν είναι εύκολο ούτε φθηνό. Υπάρχουν πολλές τέτοιες προειδοποιήσεις σε κάθε υποσύστημα που προσθέτει στο κόστος, δυστυχώς, η γέφυρα του ευρύτερου κοινού θα αγνοεί ότι αυτό και δεν θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τη μηχανική προσπάθεια και το κόστος που πηγαίνει και να προβάλει έτσι.

Το P-1 είναι η πρώτη μας προσπάθεια κλιμάκωσης για ένα φιλικό προς την αγορά προϊόν και έχουμε ήδη ξεκινήσει προσπάθειες για το P-2, το πρώτο έξυπνο ηλεκτρικό σκούτερ του Νεπάλ. Σχεδιάζουμε να σχεδιάσουμε το P-2 να είναι και φιλικό προς τον προϋπολογισμό ηλεκτρικό όχημα; ωστόσο, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να εξορθολογιστεί η ανάπτυξη, Ενώ βρίσκουμε καλύτερους τρόπους συνεργασίας με κυβερνητικούς φορείς, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, συνεργάτες εφοδιαστικής αλυσίδας, και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Ποιες είναι οι υλοποιήσεις λογισμικού στα ποδήλατα και πώς συγχρονίζονται με τη συνοδευτική εφαρμογή smartphone;

Οι μοτοσυκλέτες μας είναι σχεδιασμένες με zona που ενσωματώνονται απρόσκοπτα στην ψηφιακή ζωή του χρήστη. Τα ζωτικά όργανα του οχήματος και τα έξυπνα δεδομένα εμφανίζονται στον έξυπνο πίνακα ελέγχου, ενώ αντικατοπτρίζονται επίσης ότι η εφαρμογή smartphone Yatri Hub. Τα ολοκληρωμένα συστήματα συνεργάζονται στενά με το V.παρακολουθεί αξιόπιστα και με ακρίβεια όλα τα υποσυστήματα του ποδηλάτου.

Ο διανομέας και το ενσωματωμένο σύστημα επικοινωνούν μέσω Bluetooth και Internet. Το ευρύ φάσμα του Διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες που παρακολουθούν την κατάσταση του οχήματος, τα δεδομένα μετακίνησης, τα επίπεδα φόρτισης και ακόμη και την εξοικονόμηση σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα ενώ βρίσκονται μακριά από το όχημά τους.

Η εφαρμογή παίζει επίσης και ζωτικό ρόλο στις υπηρεσίες μετά την πώληση, επιτρέποντας την τρέχουσα to-book pick-and-drop υπηρεσία και συντήρηση ραντεβού. Η εφαρμογή ενσωματώνεται επίσης στους σταθμούς φόρτισης, παρακολουθώντας έξυπνα τις διαδρομές και προτείνοντας διαδρομές με σταθμούς φόρτισης κατά τη διάρκεια χαμηλής μπαταρίας. Δεσμευόμαστε στο Hub και το σχεδιάζουμε να απελευθερώσουμε όλες τις μελλοντικές υπηρεσίες μέσω αυτού.

Πόσο ασφαλείς είναι οι κόμβοι V. και Yatri κατά των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο;

Με ένα προϊόν όπως ένα έξυπνο όχημα, πρέπει να εξετάσουμε όλα τα είδη σεναρίων και η προστασία των συστημάτων μας και του ρεύματος μας είναι πολύ σημαντική. Έχουμε εξασφαλίσει σημεία πρόσβασης όπως Can Bus, θύρες εντοπισμού σφαλμάτων, ασφάλεια εφαρμογών για κινητά και πακέτα ενημέρωσης OTA για μελλοντικές ενημερώσεις ασφαλείας. Έχουμε επίσης εξασφαλίσει τα συστήματά μας με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για ορισμένα χαρακτηριστικά και έχουμε υπογράψει πακέτα OTA. Κατανοούμε ότι κανένα σύστημα δεν είναι 100% ασφαλές, γι ‘ αυτό περιορίζουμε τις ευπάθειες και τις επιδιορθώνουμε μέσω τακτικών ενημερώσεων.

Μέχρι τα ποδήλατα να έχουν έξυπνες δυνατότητες οχήματος όπως παρακολούθηση της κυκλοφορίας και ανίχνευση συγκρούσεων; Τι είδους παρακολούθηση και αισθητηριακό υλικό έχετε χρησιμοποιήσει που διευκολύνουν αυτό;

Ναι, και τα δύο ποδήλατά μας έχουν έξυπνες δυνατότητες οχήματος. Οι μηχανικοί μας έχουν εξοπλίσει τα ποδήλατα με τόνους αισθητήρων που επιτρέπουν τόσο την παρακολούθηση οχημάτων όσο και την ανίχνευση συγκρούσεων. Μαζί με τους πολλούς αισθητήρες και το GPS, το ποδήλατο μπορεί να παρακολουθεί τις άπαχες γωνίες και να στέλνει μηνύματα έκτακτης ανάγκης που το Yatri HQ και η επαφή έκτακτης ανάγκης του αναβάτη, σε περίπτωση ατυχήματος. Τα ποδήλατα Yatri διαθέτουν επίσης και μοναδικό μηχανισμό εκκίνησης χωρίς κλειδί που δεν απαιτεί και το φυσικό κλειδί για τους χρήστες που ξεκινούν τα ποδήλατά τους. Άλλες γενικές έξυπνες δυνατότητες όπως η αυτόματη εκκίνηση και απενεργοποίηση, το odometre και η αυτόματη απενεργοποίηση των δεικτών είναι όλα αναπόσπαστα.

Πόσο αποτελεσματικές είναι οι μπαταρίες σας; Έχετε σκεφτεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και τη βιωσιμότητα των χρησιμοποιημένων μπαταριών;

Και θα έλεγα ότι έχουμε πάρει μια χτισμένη μια πολύ αποτελεσματική μπαταρία ιόντων λιθίου που όχι μόνο αποδίδει καλά αλλά διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες στο σπίτι, προμηθεύουμε μεμονωμένα κελιά από προμηθευτές στη Βόρεια Αμερική, την Κίνα και τη Νότια Κορέα και τα χρονομετράμε μαζί, αυτή η κατασκευή και η μπαταρία που μπορούν εύκολα να διαρκέσουν πάνω από 12 χρόνια πριν και 20 τοις εκατό πτώση εύρους με 10.000 μίλια/έτος μετακίνηση που είναι περίπου 120.000 χλμ, με αναμενόμενα 150.000 χλμ

Ωστόσο,δεν είναι όλες οι μπαταρίες λιθίου μήλα-μήλα. Γατόψαρο φτηνές ηλεκτρικές μοτοσικλέτες και σκούτερ για τη χρήση μπαταριών ιόντων λιθίου που έχουν βαθμολογηθεί για χαμηλότερη χωρητικότητα φόρτισης και εκφόρτισης, η οποία παρέχει χαμηλή ισχύ ενώ παίρνει υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για φόρτιση. Έχουμε πάρει μια ζώνη που σχεδίασε τις μπαταρίες μας για κυψέλες υψηλής εκφόρτισης και φόρτισης που ωθούν περισσότερα από 700Α ρεύματος (σχεδόν 10X περισσότερα από τα μέσα στοιχεία της αγοράς) για φουσκάλες, ενώ υποστηρίζουν επίσης γρήγορη φόρτιση μέσω DC.

Όταν οι μπαταρίες μας φτάσουν τελικά στον τελικό τους κύκλο, τις επανατοποθετούμε ως λύσεις ηλεκτρικής αποθήκευσης για τους σταθμούς φόρτισης. Αυτά τα buffer είναι απαραίτητα που ανακουφίζουν το φορτίο από το πλέγμα ενώ παράλληλα δίνουν μια δεύτερη ζωή που χρησιμοποίησε μπαταρίες. Επιπλέον, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ανακυκλώσιμες, το 80% των κυττάρων που χρησιμοποιούμε μπορούν να ανακυκλωθούν και συνεργαζόμαστε με τους προμηθευτές κυττάρων μας που διευκολύνουν περαιτέρω την ανακύκλωση των κυττάρων.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ε & Α, να εξελισσόμαστε και να βελτιώνουμε. Που επιταχύνουν την παραγωγή των προϊόντων μαζικής αγοράς μας, έχουμε αρχίσει την κατασκευή των πρώτων υπερσύγχρονων κέντρων έρευνας και ανάπτυξης του Νεπάλ, τα οποία θα φιλοξενήσουν τόσο τη νέα εγκατάσταση Ανάπτυξης Προϊόντων (NPD) όσο και τις γραμμές συναρμολόγησης προϊόντων. Αυτό θα ελαχιστοποιήσει το χρόνο κύκλου μεταξύ ανάπτυξης και κατασκευής, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο μας στην αγορά. Προβάλλουμε ότι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε 3.000-4.000 μονάδες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Ανάπτυξη και μαζική αγορά ηλεκτρικό όχημα είναι μόνο μία πλευρά του νομίσματος. Προτεραιότητά μας το 2021 είναι επίσης η δημιουργία και ισχυρό δίκτυο σταθμών φόρτισης Yari σε όλη τη χώρα.

Έχουμε ήδη αναπτύξει τους σταθμούς φόρτισης και τις δοκιμάσαμε με το P-1, πράγμα που σημαίνει ότι η κλιμάκωση τους για μεγαλύτερα δίκτυα σταθμών φόρτισης είναι η πιο σημαντική εξέλιξη για εμάς πριν από την ανάπτυξη του P-2 το 2022.

set

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *