[ Επιστήμη & Τεχνολογία ]

Και η υπόθεση για το Linux το 2021

Με τα Windows 11 ακριβώς γύρω από το πηγάδι, ο ιατροδικαστής, πολλοί λάτρεις της τεχνολογίας προσβλέπουν σε αυτό το παιχνίδι με ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα. Ενώ η νέα επανάληψη του δημοφιλούς λειτουργικού τους συστήματος της Microsoft έρχεται με σημαντικές αναβαθμίσεις διεπαφής χρήστη (UI) και συστήματος, οι απαιτήσεις του συστήματος έχουν δημιουργήσει και θα είναι σύγχυση μέσω του Διαδικτύου. Τα Windows 11 θα λειτουργούν μόνο επεξεργαστές με Intel 8ης γενιάς και υψηλότερη ή AMD Zen 2 και άνω. Και το TPM 2.0 (Trusted Platform Modules) είναι επίσης απαραίτητο για μια αναβάθμιση, καθιστώντας πολλές παλαιότερες CPU ασύμβατες με την αναβάθμιση. Σε αυτό που αισθάνεται σαν ένα εταιρικό σχέδιο αρπαγής χρημάτων που πωλεί νεότερο υλικό κατά τη διάρκεια και την παγκόσμια έλλειψη τσιπ, η Microsoft θα αφήσει πίσω της πολλούς φορητούς υπολογιστές και λίγες γενιές παλιές με τα Windows 11. Ενώ τα Windows 11 ελπίζουν ότι θα μπορούσαν πραγματικά να είναι καλά (χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το ιστορικό της Microsoft με τις επόμενες κυκλοφορίες), υποστηρίζοντας μια τέτοια κραυγαλέα ώθηση για νέο υλικό όταν το παλαιότερο υλικό τρέχει Τα Windows 10 αισθάνεται καλά λάθος.γι ‘ αυτό Πηγαίνω που κάνει μια υπόθεση για το Linux για άλλη μια φορά. Για όσους αναζητούν ότι αναβαθμίζουν το λειτουργικό τους σύστημα με υλικό που δεν είναι συμβατό με τα Windows 11, το Linux μπορεί να αξίζει να επανεξεταστεί το 2021, καθώς το λειτουργικό σύστημα έχει εξελιχθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών.

Εντάξει, ναι! Τα Windows 11 φαίνονται γλυκά. Οι αναβαθμίσεις του UI είναι αρκετά σημαντικές και οι στρογγυλεμένες γωνίες κάνουν το λειτουργικό σύστημα να φαίνεται μοντέρνο, πιο κοντά στη γλώσσα σχεδιασμού macOS της Apple. Το Linux έχει επίσης αυξηθεί στην αισθητική με τα χρόνια, με κυκλοφορίες όπως το Pop!_OS, ZorinOS, Linux Mint, και στοιχειώδη OS εκθειάζουν κάποια μεγάλη αναζητούν περιβάλλοντα επιφάνειας εργασίας. Αλλά η ομορφιά του Linux είναι ότι μπορείτε να τροποποιήσετε και να τροποποιήσετε σχεδόν τα πάντα σχετικά με την εμπειρία UI σας.μπορείτε να εγκαταστήσετε και εντελώς νέο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Εντελώς. Έρχονται με θέματα και πολλά εργαλεία μικροαλλαγές UI που πτήση σας προσαρμόσει και να προσαρμόσετε το λειτουργικό σας σύστημα ότι το περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Η ομορφιά του Linux έγκειται επίσης στην προσαρμογή του. Ενώ το GUI έχει βελτιωθεί στο βαθμό που οι τροποποιήσεις γέφυρας μπορούν να εκτελεστούν εύκολα μέσω και γραφικής διεπαφής, θα χρειαστεί να χρησιμοποιείτε τη γραμμή εντολών από καιρό σε καιρό για να ενημερώσετε τις υπάρχουσες εφαρμογές σας ή να τραβήξετε νέες εφαρμογές από τα αντίστοιχα αποθετήρια τους. Αυτός είναι το Linux, η γραμμή εντολών είναι και το ισχυρό εργαλείο που παρέχει ένα άπειρο ποσό του ελέγχου πάνω στον υπολογιστή σας, αν ξέρετε πώς αυτό το σενάριο που. Ήλπιζε ότι θα ήταν πραγματικά μια καλή στιγμή για να μάθουμε και αυτές τις γλώσσες δέσμης ενεργειών, ενώ όλοι εργαζόμαστε από το σπίτι, αφού το Linux έχει δει βαριά εφαρμογή σε ψηφιακές υποδομές θεραπεία προσωπικών υπολογιστών.

Πολλοί διακομιστές διαδικτύου και δικτύωσης τρέχουν το Linux. η δική του υπηρεσία Cloud Azur της Microsoft τρέχει το Linux. Το Android και το Chrome OS βασίζονται σε όλα τα he, Linux και, και πιστεύουν, πολλές συσκευές IoT του μέλλοντος θα τρέξουν και προσαρμοσμένα λειτουργικά συστήματα Linux. Και η πλειοψηφία της υποδομής του Διαδικτύου βασίζεται στο Linux λόγω της σταθερότητας και της προσαρμοστικότητάς του. Το Linux είναι εξαιρετικά σταθερό. αυτό συμβαίνει επειδή συνήθως δεν έρχεται με bloatware όπως τηλεμετρία και συστήματα παρακολούθησης εγγενή ότι τόσο η Apple και η Microsoft λειτουργικά συστήματα. Λειτουργεί επίσης στρώμα επιχειρηματίας καλά αυτός είναι μεγαλύτερα και πιο αδύναμα υλικού που το καθιστά ιδανικό για χρήση του server. Βοηθά επίσης ότι το Linux είναι δωρεάν, ενώ οι εναλλακτικές λύσεις δικτύωσης από τις επιχειρήσεις είναι δαπανηρές.

Το Linux είναι επίσης εξαιρετικά επεκτάσιμο, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση είναι έξυπνες συσκευές και συσκευές IoT. Επίσης, εφαρμόζεται ήδη σε υπολογιστές μονής πλακέτας ως ελεγκτές για πολλά έργα DIY. Για την πλευρά του λογισμικού των πραγμάτων, οι προγραμματιστές συνήθως επιλέγουν και κλιμακώνουν την έκδοση του Linux όπως το Puppy Linux (300MB) και το Porteus (300MB) ή για ακόμη μικρότερη ανάπτυξη όπως το Tiny Core Linux που έρχεται στα 11MB για την έκδοση γραμμής εντολών και ένα μέτρο 16MB για το γραφικό περιβάλλον χρήστη. Επειδή αυτές οι διανομές (λειτουργικά συστήματα διανομής Linux) είναι αλατισμένα μικρά, μπορούν επίσης να τρέξουν είναι πολύ μάρκες χαμηλής μνήμης: Το Tiny Core Linux λειτουργεί άψογα 64MB μνήμης RAM. Αυτή η επεκτασιμότητα το καθιστά εξαιρετικό για την ανάπτυξη και την ποικιλία διαφορετικών προϊόντων.

Από την πλευρά της επιφάνειας εργασίας των πραγμάτων, και πολλά έχουν αλλάξει επίσης. Τόσο η AMD όσο και η Nvidia έχουν υποστηρίξει επίσημα το Linux εδώ και αρκετό καιρό, ανοίγοντας επιτάχυνση υλικού για απαιτητικές εφαρμογές Linux. Εξακολουθούμε να μην βλέπουμε υποστήριξη από μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft και η Adobe για Linux. Μπορούν να τρέξουν μέσω της εξομοίωσης, η οποία ελπίζει ότι θα μπορούσε να είναι περίπλοκη, η εγκατάσταση του booth λειτουργεί αρκετά καλά. Το Gaming, από την άλλη πλευρά, έχει δει σημαντικά βήματα. Το StreamOS της Valve βασίζεται επίσης στο Linux, και αυτό διασφαλίζει ότι τα παιχνίδια λειτουργούν Linux, ανέπτυξαν το Proton, και ένα επίπεδο συμβατότητας για το Linux που τρέχει παιχνίδια με Windows. Το Proton ξεκίνησε αρχικά με 27 παιχνίδια, το whitelist του, το οποίο έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που κυκλοφόρησε με το ProtonDB να αναφέρει 15.636 τίτλους εργασίας από σήμερα.

Η πλευρά των πραγμάτων της Microsoft, ενσωμάτωσε επίσης τον πυρήνα του Linux στο λειτουργικό τους σύστημα Windows. Για τα Windows 10 έκδοση 2004, η Microsoft έχει κάνει το Windows Subsystem for Linux (WSL) διαθέσιμο για λήψη. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία και να κατεβάσετε τα απαιτούμενα αρχεία από τη Microsoft για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υποσύστημα, αλλά αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το τερματικό Linux μέσα από τα Windows. Και με το νεότερο WSL 2.0, ένα Linux-based εφαρμογές GUI μπορεί επίσης να τρέξει μέσα στα Windows ussing Hyper-V virtualisation. Η επιτάχυνση υλικού, η υποστήριξη ήχου και βίντεο έχουν επίσης διατεθεί για εφαρμογές Linux μέσω αυτής της υπηρεσίας.

Το Linux εξακολουθεί να είναι το αουτσάιντερ όταν πρόκειται για λειτουργικά συστήματα πληροφορικής. At και μετρά το μερίδιο αγοράς 1, 97%, Το Linux βρίσκεται ακόμη πίσω από το σχετικά νέο Chrome OS της Google (2, 09%). Linux έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη από άλλες εταιρείες και κοινότητες όλα αυτά τα χρόνια, και έχει ωριμάσει σε και βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις που τα Windows ή macOS. Και με τον τρόπο που πάνε τα πράγματα, ήλπιζε ότι θα ήταν καλύτερο να ανεβείτε στη μόδα και να μάθετε το Linux για το μέλλον των πιγκουίνων που πρόκειται να έρθει!

set

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *