[ Επιστήμη & Τεχνολογία ]

Κατανόηση καρτών γραφικών

Τα γραφικά βιντεοπαιχνιδιών έχουν πάρει μια θάλασσα περίπλοκη όλα αυτά τα χρόνια. Τα παιχνίδια φαίνονται στη θάλασσα και στη θάλασσα φωτορεαλιστικά αυτές τις μέρες και με πρόσθετο φωτισμό, γεωμετρία και τεχνικές κατά της αλλοιώσεως.αυτά τα παιχνίδια απαιτούν και πολλά από τα συστήματά σας. Σε ημέρες του παρελθόντος, όλα τα γραφικά στοιχεία που παράγονται υπολογιστή σας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ίδια την CPU, σε αυτό που ονομάζεται “ρυθμιστικό πλαίσιο”, αλλά αυτές τις μέρες, λόγω της πολυπλοκότητας των σύγχρονων γραφικών, και αφιερωμένη μονάδα επεξεργασίας γραφικών (GPU) έχει ανατεθεί το έργο όλων των γραφικών απόδοση αυτός οθόνη, και αυτά περιλαμβάνουν γραφικά του λειτουργικού σας συστήματος, καθώς και το υλικό σας επιταχυνόμενη προγράμματα. Παρόλο που δεν το χρησιμοποιούσαν μόνο για την απόδοση παιχνιδιών, οι κάρτες γραφικών είναι επίσης σημαντικές για μια πληθώρα άλλων εφαρμογών. Για ένα, Αυτές οι μονάδες GPU είναι εξαιρετικά χρήσιμες στην εξόρυξη κρυπτογράφησης. Είναι επίσης απαραίτητες σε οποιοδήποτε σύστημα που χρησιμοποιείται για δημιουργική εργασία όπως γραφιστική, επεξεργασία βίντεο και μοντελοποίηση 3D. Σχεδόν όλες οι εφαρμογές Adobe Creative Cloud υποστηρίζουν επιτάχυνση υλικού GPU και λειτουργούν καλύτερα όταν συνδυάζονται με μια ειδική κάρτα γραφικών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι υπολογιστές έρχονται με μια ειδική κάρτα γραφικών, πολλοί υπολογιστές χαμηλού επιπέδου ή προϋπολογισμού λειτουργούν συνήθως με ενσωματωμένες μονάδες GPU, αυτές είναι γραφικές μονάδες επεξεργασίας που είναι ενσωματωμένες στην CPU. Αυτές οι GPU δεν είναι συνήθως πολύ ισχυρές και συνήθως δεν μπορούν να τρέξουν πολλά γραφικά εντατικά παιχνίδια. Υψηλότερο τέλος υπολογιστές θα έχουν συνήθως και η κάρτα γραφικών εγκατασταθεί που εξασφαλίζουν καλύτερη απόδοση που όλα τα μέτωπα για το σύστημα.

Η απόφαση για το ποια κάρτα γραφικών που επενδύουν σε μπορεί να είναι πολύ συγκεχυμένη, καθώς κάθε θέμα ενός έτους κορυφαίους ανταγωνιστές της AMD και της Nvidia κυκλοφορήσει πολλαπλά προϊόντα. Εάν αγοράζετε και προ-χτισμένο σύστημα όπως φορητό υπολογιστή ή και επώνυμο υπολογιστή, οι επιλογές για το τι GPU που εγκαθιστούν θα έχουν ήδη περιοριστεί και μία επιλογή, αλλά για τους λάτρεις ή τους ανθρώπους που αναζητούν αυτή την αναβάθμιση, η διαδικασία επιλογής μπορεί να είναι αρκετά τρομακτική. Με νέα παιχνίδια που απαιτούν υποστήριξη DirectX 12 και Ray-Tracing και νέα κάρτα γραφικών βρίσκεται στη λίστα επιθυμιών πολλών παικτών και ενθουσιωδών, γι ‘ αυτό εξηγούμε τις κάρτες γραφικών σήμερα.

Ενώ οι GPU και οι κάρτες γραφικών είναι δύο όροι που χρησιμοποιούνται συνήθως εναλλακτικά, είναι στην πραγματικότητα δύο διαφορετικά πράγματα. Η GPU είναι μόνο η μονάδα πομπής, πράγμα που σημαίνει ότι η κύρια μήτρα πυριτίου ενώ και η κάρτα γραφικών είναι ολόκληρη η κάρτα με τρανζίστορ, μονάδες μνήμης και συστήματα ψύξης. Οι δύο σημαντικοί παίκτες στην αγορά GPU είναι η AMD και η Nvidia. Αυτές οι εταιρείες σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και παράγουν τις μήτρες GPU τις οποίες συνήθως απελευθερώνουν με μια πλακέτα αναφοράς. Η τελική κάρτα γραφικών γίνεται συνήθως από κατασκευαστές τσιπ τρίτων κατασκευαστών όπως MSI, ASUS, Zotac και Gigabyte. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα βρείτε πολλές διαφορετικές παραλλαγές των καρτών γραφικών sam που παράγονται από διαφορετικούς κατασκευαστές. Ενώ κανένας από αυτούς τους κατασκευαστές τσιπ δεν θα έχει και GPU της δικής τους, θα ποικίλουν σε διάφορες πτυχές όπως τα συστήματα ψύξης, η ποιότητα των τρανζίστορ που χρησιμοποιούνται και out-of-the-box overclocking. Για αυτό το μέρος της διαδικασίας, ιδανικά πηγαίνοντας με την παραγωγή νομίζετε ότι η γέφυρα θα ήταν το καλύτερο στοίχημα. Από πλευράς απόδοσης, καμία από αυτές τις κάρτες δεν θα έχει δραστικά διαφορετικά σύνολα χαρακτηριστικών και γενικά θα εκτελεί παρόμοια—ανάλογα με το OC—ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Και η αξιόπιστη εταιρεία θα χρησιμοποιήσει όμως καλά τσιπ VRAM, τρανζίστορ και καλά κατασκευασμένα συστήματα ψύξης, τα οποία είναι πολύ σημαντικά για τη μακροζωία της κάρτας.

Ωστόσο, η βασική GPU θα κατασκευαστεί από την AMD ή τη Nvidia. Και ποιο μοντέλο επιλέγετε είναι η κύρια ένδειξη της απόδοσης της κάρτας γραφικών σας. Και οι δύο εταιρείες ανακατασκευάζουν και αναπτύσσουν νέες αρχιτεκτονικές για αυτές τις GPU που τις καθιστούν ταχύτερες από τις παλαιότερες αλλά και τη θάλασσα αποτελεσματική. Νεότερες λειτουργίες όπως RTX, G-Sync και DLSS είναι σύνολα χαρακτηριστικών που προστίθενται σταδιακά ότι οι GPU. Και οι δύο εταιρείες απασχολούν και σχετικά εύκολο τρόπο που κατανοούν αυτές τις προδιαγραφές για τους χρήστες. Αυτός πλευρά της Nvidia, υπάρχει η GTX και RTX γραμμές δημοφιλής μεταξύ των gamers. GTX είναι παλαιότερες κάρτες γραφικών που δεν υποστηρίζουν νεότερες τεχνολογίες όπως DLSS και Ray-Tracing. Είναι επίσης παρωχημένες τώρα από τότε που η Nvidia έχει μετακινήσει αυτή τη γραμμή RTX. Οι σειρές GPU RTX είναι μονάδες κατασκευασμένες με υποστήριξη υλικού για ανίχνευση ακτίνων και νέα τεχνική φωτισμού που χρησιμοποιείται και μερικά μεγάλα παιχνίδια όπως το Cyberpunk, το Battlefield και το Minecraft. Αυτές είναι οι νεότερες κάρτες από τη Nvidia και κάθε θέμα που έχει μία από αυτές τις κάρτες και ο αριθμός γενιάς και μοντέλου το συνέδεσε με τα ονόματά τους. Το RTX 2060 για παράδειγμα αναλύεται σε 20—τον αριθμό για τη γενιά—και 60—τον αριθμό για το μοντέλο. Όλα τα μοντέλα της γενιάς sam θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική sam της GPU με τροποποιήσεις στη μονάδα για υψηλότερη απόδοση. Όσο υψηλότεροι είναι οι δύο τελευταίοι αριθμοί, τόσο υψηλότερο είναι το μοντέλο. Το RTX 2060 θα είναι ασθενέστερο από το 2080 και αντίστροφα, και οι ιστορίες θα αντικατοπτρίζονται επίσης στα υψηλότερα μοντέλα.

Από την πλευρά της AMD, το σύστημα ονομασίας GPU δεν ήταν τόσο μεγάλο. Εκκίνηση με τη νεότερη σειρά καρτών γραφικών, η AMD έχει εφαρμόσει ένα νέο σύστημα που διευκολύνει. Η νέα γραμμή RX haas και παρόμοιος κωδικός αναγνώρισης όπως η Nvidia. Το RX 5500 διαχωρίζεται και με παρόμοιο τρόπο, με τον πρώτο αριθμό 5 να αντιπροσωπεύει τη γενιά ενώ το 500 αντιπροσωπεύει το μοντέλο. Ανταγωνιζόμενη τη νέα σειρά GPU της Nvidia, η σειρά RTX 3000 είναι η σειρά 6000 της AMD. Και οι δύο εταιρείες έχουν βελτιωμένες εκδόσεις των GPU τους. Η Nvidia σας χρησιμοποίησε για τη σειρά GTX, αλλά από τότε το έχει μετακινήσει εξαιρετικά για το RTX; Η AMD από την άλλη πλευρά χρησιμοποίησε το επίθημα XT. Αυτές είναι μόνο ελαφρώς τροποποιημένες εκδόσεις του βασικού μοντέλου, που έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερες επιδόσεις, οπότε ο καλύτερος τρόπος για να το εξετάσουμε αυτό θα ήταν ότι και το RTX 2060 θα είχε χειρότερη απόδοση από το RTX 2060 Super, το οποίο με τη σειρά του θα είναι ακόμα πιο αργό και RTX 2070. Μόνο αυτός πλευρά της AMD.

Η γέφυρα αυτών των GPU συνδυάζεται επίσης με μονάδες μνήμης, πράγμα που σημαίνει ότι συνήθως όλοι έχουν το sam ποσό VRAM ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή. Εκκινήστε το ποσό του VRAM είναι επίσης κάτι που έχετε κατά νου κατά την αγορά και την κάρτα γραφικών. Το VRAM είναι ακριβώς όπως η μνήμη RAM για την CPU σας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μια εξαιρετικά γρήγορη μονάδα αποθήκευσης που αποθηκεύει προσωρινά όλα τα δεδομένα που θα χρειαστεί η GPU σας. θα ήθελα να παίξω παιχνίδια σε υψηλότερες αναλύσεις, θέλω υψηλότερες υφές στα παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο 4K, μοντελοποίηση 3-D; Όλα αυτά απαιτούν και πολλά VRAM, οπότε σκεφτείτε ποιο είναι το σενάριο χρήσης σας και αποφασίστε πόσο θα χρειαστείτε. Τόσο η Nvidia όσο και η AMD προσφέρουν κάρτες γραφικών σταθμών εργασίας—Quadro για Nvidia και Radeon Pro για AMD. Αυτές οι κάρτες γραφικών σταθμών εργασίας είναι εξαιρετικά ακριβές, καθιστώντας το να μην αξίζει τον κόπο για τυχερά παιχνίδια. Αυτές οι κάρτες είναι επίσης ειδικά zona σχεδιαστεί για γραφικό φόρτο εργασίας, όπως απόδοση, η οποία είναι επίσης ο λόγος που το Quadro 8000 έχει 48GB της μνήμης GDDR6 και χωρητικότητα VRAM ποτέ δεν θα χτυπήσει, ενώ gaming. Μια κάρτα γραφικών 8GB που 16GB θα ήταν περισσότερο από αρκετή για σύγχρονα παιχνίδια.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες προδιαγραφές, όπως ο αριθμός των πυρήνων MIRACLES, οι γενιές PCI-e και η ταχύτητα εύρους ζώνης μνήμης, εκκίνηση αυτές είναι όλες οι προδιαγραφές που είναι σημαντικές μόνο αν θέλετε να θαυμάσετε βαθιά τις προδιαγραφές. Αυτά είναι ως επί το πλείστον σημαντικά αν θέλετε να υπερκεράσετε τη GPU σας, αλλά αυτό απαιτεί εμπειρία από μόνο του. Βρείτε αυτά που fitz μέσα στον προϋπολογισμό σας, όλα RTX 2000 και 3000 σειρά καρτών γραφικών είναι διαθέσιμα ο Daraz, Aliteq και Makura Tech ηλεκτρονικά καταστήματα. Μπορείτε να βρείτε παλαιότερα και χρησιμοποιημένα αυτά που HamroBazar στους ομοσπονδιακούς, αλλά θα συνιστούσα να μην πάτε κάτω από το RTX 2000 και τη σειρά RX 5000. Η αγορά και η κάρτα πρόσφατης γενιάς είναι πάντα καλύτερη για μελλοντική προστασία, και με τη σειρά GTX, οι παίκτες θα χάσουν πολλά σημαντικά χαρακτηριστικά που είναι η γέφυρα που σίγουρα θα καθορίσει το μέλλον του παιχνιδιού.

set

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *