[ Επιστήμη & Τεχνολογία ]

Πώς και η εφαρμογή επικοινωνιών βοήθησε την εικονική μάθηση στο Νεπάλ

Η πανδημία Covid-19 και οι επακόλουθες κλειδαριές έχουν προκαλέσει μία από τις μεγαλύτερες διαταραχές για την επίσημη εκπαίδευση στο Νεπάλ. Καθώς η πανδημία μεγάλωσε, η κυβέρνηση του Νεπάλ προσπάθησε να ψηφιοποιήσει την εκπαίδευση παρέχοντας εκπαιδευτικά μαθήματα, οι εικονικές αίθουσες διδασκαλίας του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης αποδείχθηκαν το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη συνέχιση της μάθησης. InGrails, και η εταιρεία λογισμικού ξεκίνησε από τον Nirdesh Dwa, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος;; και ο Sanjan Piya, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, ξεκίνησε το Vedas ως εφαρμογή επικοινωνίας που συνδέει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τους μαθητές και τους γονείς το 2015. Σήμερα, η λύση λογισμικού παρέχει τη ραχοκοκαλιά για την ψηφιακή εκπαίδευση για περισσότερα από 700 σχολεία (με 1, 2 εκατομμύρια τακτικούς χρήστες) σε ολόκληρο το Νεπάλ.

Το Veda είναι και πλήρες σύστημα πληροφοριών διαχείρισης που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της σχολικής διαχείρισης από τη διαχείριση λειτουργιών, τη χρηματοδότηση και τη διαχείριση λογαριασμών, την επικοινωνία και τη διαχείριση δεδομένων κλπ. Η εφαρμογή έχει επίσης αυξηθεί που καλύπτουν τις ανάγκες των εικονικών αίθουσες διδασκαλίας με την εφαρμογή Zoom και Microsoft Teams συστήματα τηλεδιάσκεψης. Σε αυτή τη συνέντευξη με τον Prajesh SJB Rana, ο Nirdesh Dwa ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της InGrails μιλά για τους Vedas και πώς έγινε η εφαρμογή και απάντησε ότι ο phil Το κενό στην ψηφιακή τεχνολογία στην τάξη στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πώς ξεκίνησε το ταξίδι σας στην τεχνολογία;

Πίσω το 2014, και εργαζόταν σε μια εταιρεία τεχνολογίας στο Νεπάλ μαζί με τους Sujit και Sanjan. Ήμασταν όλοι προγραμματιστές που συνεργάζονταν με διεθνείς πελάτες σε αυτήν την εταιρεία, αλλά δεν ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Η εταιρεία έδωσε προτεραιότητα στην εύκολη, γρήγορη ανάπτυξη σε σχέση με την εξυπηρέτηση και την ισχυρή μηχανική, αξίες για τις οποίες ήμασταν πολύ σοβαροί. Το αλάτι στο πλάι, ξεκινήσαμε τη δική μας συναυλία outsourcing.

Ο σεισμός του 2015 ήταν και η κλήση αφύπνισης για εμάς. Και οι τρεις μας το θέλαμε σε κάτι που είναι δικό μας, και τον Αύγουστο του 2015, εγκαταλείψαμε τη δουλειά μας και ξεκινήσαμε τη δική μας εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού: InGrails. Κατά τη διάρκεια των διαμορφωτικών ετών των InGrails, προσπαθήσαμε να αναπαραγάγουμε το περίπτερο μοντέλου outsourcing είχαμε μια φαγούρα που σχεδιάζει κάτι και για την τοπική αγορά.

Στο Νεπάλ, το 2015, τα smartphones hades άρχισαν να γίνονται φθηνότερα και τα ποσοστά υιοθεσίας άρχισαν να ανεβαίνουν. Η κύρια εστίασή μας στη συνέχεια ήταν η αξιοποίηση αυτής της Νέας επερχόμενης τεχνολογίας και η παροχή λύσεων smartphone. Η πρώτη μας προσπάθεια ήταν το εστιατόριο – και η εφαρμογή επικοινωνίας που βοήθησε στη σύνδεση εστιατορίων με τους πελάτες τους. Το εστιατόριο υιοθετήθηκε από πολλά εστιατόρια όπως το Reef, το Syanko Rolls και το BurgerShack, αλλά τελικά αποφασίσαμε ότι δεν ήταν βιώσιμο. Κατά την ανάπτυξη Εστιατόριο, ήμασταν επίσης παράλληλα εργάζονται ο ίδιος και λύση επικοινωνίας για τον τομέα της εκπαίδευσης, η οποία τελικά έγινε η Βέδες.

Το Veda σήμερα χρησιμοποιείται από περισσότερα από 700 σχολεία σε ολόκληρο το Νεπάλ. Ποια ήταν η αρχική διαδικασία ανάπτυξης και τι αποτελούσε μια τέτοια ανάπτυξη;

Έχουμε πάρει μια αναπτυσσόμενη Veda για τέσσερα χρόνια, και ξεκινήσαμε να δουλεύουμε γύρω 6-7 μήνες μετά την έναρξη των InGrails. Αρχικά, οραματίσαμε το Veda IT να είναι και η εφαρμογή simple communications που συνδέει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με τους μαθητές και τους γονείς. Τότε, το κείμενο ήταν ακριβό και είδαμε την ανάγκη να κάνουμε την επικοινωνία προσιτή και προσβάσιμη και η Veda ήταν και η απάντηση.

Ξεκινήσαμε με την έρευνα για τις σχολικές ανάγκες και ξεκινήσαμε να αντιλαμβανόμαστε το προϊόν μας που ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες. Όσον αφορά την προσβασιμότητα, υπολογίσαμε ότι έπρεπε να επικεντρωθούμε στα smartphones του. Η διαδικασία ανάπτυξης για εμάς ξεκίνησε με την ανάπτυξη προσωπικών χρηστών για πιθανούς χρήστες και τη διεξαγωγή μελετών ομάδας εστίασης με Εκπαιδευτικούς, Γονείς, παιδιά, και τη διοίκηση. Εκτελούμε επίσης εντατικές δοκιμές beta στα σχολεία μετά την ανάπτυξη.

Η ανάπτυξη της Veda ήταν πολύ οργανική. Από μια απλή εφαρμογή επικοινωνιών έχουμε πάρει ένα αναπτυγμένο και πλήρες σύστημα διαχείρισης σχολείων. Ποτέ δεν οραματίσαμε το Veda να είναι μια εφαρμογή που τα παιδιά το χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν εικονικά μαθήματα, εκκίνηση με σχολεία που πηγαίνουν ψηφιακά, έπρεπε να προσαρμοστούμε. Έχουμε πάρει ένα πάντα επικεντρωμένο στον καταναλωτή, και προσπαθήστε να ικανοποιήσετε τις ανάγκες όλων των πελατών μας, και λόγω αυτού του βρόχου ανατροφοδότησης, η Veda έχει αναπτυχθεί με κάθε θέμα μία επανάληψη.

Θα πιστώνατε την πανδημία και τις προκύπτουσες εικονικές αίθουσες διδασκαλίας για την ανάπτυξη της Veda;

Απολύτως! Ενώ ήμασταν πολύ γρήγοροι στην εφαρμογή των απαραίτητων τεχνολογιών που υποστηρίζουν εικονικές αίθουσες διδασκαλίας, η εφαρμογή μας μετατράπηκε από ένα συμπληρωματικό προϊόν που και αναγκαιότητα. Τα σχολεία χρειάζονται και λύση λογισμικού που διευκολύνει τις εικονικές αίθουσες διδασκαλίας και με το ιστορικό της Veda ως ένα ισχυρό σύστημα διαχείρισης σχολείων, τα σχολεία ήταν πρόθυμα να εφαρμόσουν τη λύση μας. Βιώσαμε σταθερή ανάπτυξη με περίπου 300 πελάτες κάτω από τη ζώνη μας, εκκίνηση η πανδημία έφερε 400 επιπλέον πελάτες σε τέσσερις μήνες.

Το Veda είναι μια εφαρμογή με παιδιά ως βάση χρηστών, ποιες αποφάσεις έχετε κάνει που κάνουν την εφαρμογή τη θάλασσα προσβάσιμη από τα παιδιά;

Οι πελάτες μας είναι Σχολεία, κολέγια και σχολεία Montessori, που περιλαμβάνουν και τη μεγάλη ποικιλία χρηστών. Σκεπτόμενοι την προσβασιμότητα, έπρεπε να εξετάσουμε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και πολλούς ενήλικες. Ο ψηφιακός γραμματισμός είναι και το πρόβλημα όχι μόνο μεταξύ των παιδιών αλλά και για πολλούς δασκάλους, γονείς και διαχειριστές, γι ‘ αυτό απλοποιήσαμε το front end μας. Πήραμε έμπνευση από το Facebook και το χρονοδιάγραμμά του για το σχεδιασμό μας.η Veda ανοίγει το ενοποιημένο χρονοδιάγραμμα όπου όλα τα σημαντικά γεγονότα παρατίθενται μπροστά και στο κέντρο. Έτσι για μια τάξη; Οι σύνδεσμοι προς την τάξη εμφανίζονται ακριβώς στην κορυφή της χρονικής γραμμής. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται στο χρονοδιάγραμμα when’ve έχουν αναρτηθεί από τους εκπαιδευτικούς. Οι σχολικές ειδοποιήσεις καρφώνονται στην κορυφή. Έχουμε προσαρμοσμένη προτεραιότητα για συμβάντα και ειδοποιήσεις αλάτι εμφανίζονται ακριβώς στο χρονοδιάγραμμα όταν είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες δεν χρειάζεται να σκάβουν μέσα σε μενού που βρίσκουν τις πληροφορίες που αναζητούν.

Ξεκινώντας με τα smartphones ήταν οι ομοσπονδιακοί και η συνειδητή προσβασιμότητα η απόφαση, γνωρίζαμε ότι πολλοί άνθρωποι ελπίζουν ότι δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε φορητούς υπολογιστές, αλλά έχουν smartphones και επειδή ξεκινήσαμε με smartphones, η βάση της Veda τόσο Android όσο και iOS ήταν ισχυρή που βοήθησε την εμπιστοσύνη του εκπαιδευτικού ιδρύματος στην τεχνολογία μας. Σήμερα, η Veda δεν περιορίζεται στο γεγονός ότι το Smartphones booth παρέχει και πλήρη εμπειρία πλατφόρμας ιστού μέσω σχολικών ιστότοπων.

Ποια μέτρα έχετε χρόνο για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή στο Διαδίκτυο;

Η ψηφιακή ασφάλεια των πελατών μας είναι υψίστης σημασίας από εμάς. Φιλοξενούμε ολόκληρη την υπηρεσία μας που βασίζεται σε σύννεφο Amazon Web Services (AWS) λόγω της ισχυρής ασφάλειας του διακομιστή τους. Εσωτερικά, διεξάγουμε ετήσιους ελέγχους ασφαλείας και η υπηρεσία μας είναι επίσης αρθρωτή, πράγμα που σημαίνει ότι οι παραβιάσεις θα περιέχονται σε συγκεκριμένες ενότητες. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε 100 τοις εκατό ασφάλεια ότι οποιοσδήποτε από τους πελάτες μας και πιστεύουμε ότι κανείς δεν μπορεί να εκκινήσει και να τονίσει ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια και εκτελούμε προγραμματισμένους ελέγχους συντήρησης και ευπάθειας. Κάθε θέμα ένα πρόσθετο σύνολο χαρακτηριστικών πρέπει να είναι προ-ελεγμένο πριν το πιέσουμε ότι οι πελάτες μας και έχουμε πάρει επίσης αποσυνδεδεμένες ενότητες.

Υπάρχουν ευπάθειες σε επίπεδο χρήστη που έχουμε λίγο έλεγχο. Έχουμε εφαρμόσει κοκκώδη διαχείριση πρόσβασης που παρέχει μόνο σχετικά δεδομένα που οι μεμονωμένοι χρήστες. Κάθε θέμα ένα προφίλ χρήστη, αυτός η υπηρεσία μας μπορεί να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένα δεδομένα, και ακόμη και αν τα δεδομένα αφαιρεθούν ή χαθούν στην κεντρική βάση δεδομένων, έχουμε αρχεία καταγραφής και αντίγραφα ασφαλείας που εντοπίζουν τους ενόχους και ανακτούν δεδομένα. Εμείς, ως προγραμματιστές, δεν έχουν πρόσβαση, ότι οποιαδήποτε δεδομένα σχολείο. Όλες οι εργασίες συντήρησης και ανάπτυξης γίνονται είναι τα ψεύτικα δεδομένα και στη συνέχεια τα ώθησαν ζωντανά έργα. Εκτελούμε επίσης εντατικά προγράμματα κατάρτισης για μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, και διαχειριστές συστημάτων αλάτι που καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν τα πάντα και τη σημασία της προσβασιμότητας των δεδομένων.

Καθώς τα σχολεία αρχίζουν να ανοίγουν φυσικά, ποιο μέλλον βλέπετε για τους Βέδες;

Τοπικά, θα θέλουμε να κάνουμε την εφαρμογή τη θάλασσα προσβάσιμη και να προωθήσουμε την ψηφιακή εκπαίδευση στο Νεπάλ. Και δεν βλέπω και το μέλλον για τις ψηφιακές τάξεις και θέλω τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο-πολλές πτυχές της ανάπτυξης ενός παιδιού δεν μπορούν να παρασχεθούν μέσω του Διαδικτύου. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν ότι κοινωνικοποιούνται, κατανοούν την κοινότητά τους και τον κόσμο τους σε πιο φυσικό επίπεδο και γι ” αυτό δεν είμαι και υποστηρικτής των ψηφιακών τάξεων. Booth και να σκεφτεί κανείς ότι το εκπαιδευτικό σενάριο στο Νεπάλ χρειάζεται αυτή την αλλαγή που περιλαμβάνει την τεχνολογία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε μεταφράσει ολόκληρη την εφαρμογή Veda στο Νεπάλ και θα θελήσουμε να εξερευνήσουμε τις θαλάσσιες λεωφόρους για την εφαρμογή που λειτουργούν ως σύντροφος για τη φυσική αγωγή. Η Veda, με πολλούς τρόπους, έχει ήδη μετατραπεί σε ουσιαστικό μέρος των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που τα έχουν εφαρμόσει. Η ψηφιοποίηση της διοικητικής διαδικασίας έχει κάνει τη διαχείριση του σχολείου πολύ εύκολη και δεν μπορεί να δει κανένα ίδρυμα να ρίχνει το Veda ακόμα κι αν δεν συμβαίνουν πια ψηφιακές τάξεις.

Ο Booth και ο until’ll θέλουν να δουν τους Vedas να πάνε διεθνείς, και έχουμε ήδη προχωρήσει προς τη λήψη της θεραπείας Vedas του Νεπάλ, ξεκινώντας με υλοποιήσεις στο Μπρουνέι.

set

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *