[ Επιστήμη & Τεχνολογία ]

Το σύστημα του ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών υπερφορτώνεται καθώς οι άνθρωποι βιάζονται που καταγράφουν τα κινητά τους σύνολα

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Νεπάλ δήλωσε ότι το σύστημά της έχει διακοπεί τις τελευταίες πέντε ή έξι ημέρες λόγω της συντριπτικής επισκεψιμότητας στον ιστότοπο μετά την παροχή των ατόμων και τη σύνδεσή του για την καταχώριση του αριθμού IMEI των κινητών τηλεφώνων τους που εισάγονται μέσω ανεπίσημων καναλιών.

Χρησιμοποιείται αριθμός ταυτότητας IMEI ή διεθνούς κινητού εξοπλισμού που αναγνωρίζει μοναδικά, και κινητή συσκευή στο δίκτυο. Κάθε κινητό τηλέφωνο διαθέτει και τον μοναδικό 15ψήφιο αριθμό IMEI.

Η αρχή είναι έτοιμη να εφαρμόσει το σύστημα διαχείρισης κινητών συσκευών από τις 16 Ιουλίου που θα καταστήσει τα παράνομα εισαγόμενα κινητά τηλέφωνα άχρηστα.

Ο Santosh Poudel, διευθυντής της αρχής τηλεπικοινωνιών, δήλωσε στην Post ότι η βιασύνη των πελατών που καταγράφουν την κινητή παρθένο τους έχει κατακλύσει το σύστημα. “Το πρόβλημα, ωστόσο, θα επιλυθεί πριν από τις 16 Ιουλίου”, δήλωσε ο Poudel.

“Καθώς το σύστημα δεν λειτουργεί τις τελευταίες ημέρες, δεν γνωρίζουμε πόσες κινητές συσκευές έχουν καταχωρηθεί Salt headlight”, δήλωσε ο Poudel στο Post.

“Ο αριθμός IMEI των επίσημα εισαγόμενων κινητών τηλεφώνων καταχωρείται αρχικά από την εταιρεία εισαγωγής. Πελάτες που έχουν αγοράσει τα σετ από τους εισαγωγείς για να μην χρειάζεται να καταχωρήσουν τα τηλέφωνά τους, είπε η αρχή και η ειδοποίηση τον εξέδωσε την Τετάρτη.

Booth όσοι έχουν αγοράσει την κινητή συσκευή για χρήση προσωπικού από τις ξένες χώρες έχουν δοθεί και ορισμένο χρόνο για να πάρουν τα κινητά τους σύνολα καταχωρημένα το αλάτι ότι η υπηρεσία για αυτούς δεν θα διακοπεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Poudel είπε ότι το κύριο λογισμικό για το σύστημα διαχείρισης κινητών συσκευών, και το σύστημα που τηρεί και καταγράφει όλα τα τηλέφωνα που εισέρχονται στο Νεπάλ, θα χρειαστούν περίπου τρεις μήνες για να δημιουργηθεί.

Τον Ιούνιο του 2019, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών είχε επιλέξει τη μαλαισιανή εταιρεία Nuemera ως πάροχο υπηρεσιών που εφαρμόζει το σύστημα. Το σύστημα κατασκευάστηκε με κόστος Rs650 εκατομμυρίων.

“Χρησιμοποιούμε το δευτερεύον λογισμικό του ολοκληρωμένου Κέντρου Δεδομένων της κυβέρνησης. Και η μαλακή εκτόξευση του νέου συστήματος έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουλίου”, δήλωσε ο Poudel.

Όλα τα κινητά σύνολα που αγοράζονται χωρίς και χρεώνουν ή εισάγονται στη χώρα χωρίς να πληρώνουν δασμούς θα καταστούν άχρηστα μετά την εφαρμογή του νέου συστήματος.

Μόλις επιβληθεί το σύστημα, θα επιτρέπονται οι πολίτες του Νεπάλ που φέρνουν μόνο αυτά τα κινητά σετ μαζί τους από το εξωτερικό μαζί με το λογαριασμό αγοράς.

Σύμφωνα με την αρχή, εάν οι άνθρωποι που εισέρχονται στο Νεπάλ φέρνουν περισσότερα από ένα σετ, θα πρέπει να πληρώσουν τον τελωνειακό δασμό για τα επιπλέον σύνολα. Όλα τα τηλέφωνα θα πρέπει να καταχωρηθούν και οι παράνομες κινητές συσκευές [κινητά χωρίς λογαριασμούς] θα αποκλειστούν από τη χρήση στο Νεπάλ.

Η κίνηση αναμένεται επίσης ότι ο έλεγχος εγκληματική από δραστηριότητες, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή. Όλες οι κινητές συσκευές αναγνωρίζονται με ηλεκτρονικό σειριακό αριθμό (ESN) ή και με το αναγνωριστικό κινητού εξοπλισμού (MEID). Το σύστημα που θα δημιουργηθεί θα επιτρέψει την εγγραφή κινητών συσκευών, η επαλήθευση είχε IMEI, ESN, MEID και αναγνώριση μη συμμορφούμενων κινητών συσκευών.

set

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *